Alimentele care îți cresc puterea de concentrare
Cafeaua este celebră pentru creșterea puterii de concentrare, însă nu toată lumea poate să o consume. Dacă vrei să îți crești puterea de concentrare fără a apela la cafea, include aceste alimente în dietă ta zilnică.
19 Noiembrie 2018, 17:08
Avocado - Conține grăsimi sănătoase care îți stimulează starea de spirit și concentrarea.
Afine - Conține flavonoide care îți păstrează creierul sănătos. Încetinesc declinul cognitiv cu doi ani și jumătate.
Apă - Atunci când ești deshidratată, puterea de concentrare îți scade semnificativ.
Peste gras - Este o sursă excelență de acizi grași omega-3, care îmbunătățesc funcțiile creierului.
Sfeclă - Conține nitrați, care lărgesc vasele de sânge, prin urmare creierul primește mai mult sânge și mai mult oxigen.
Starea de spirit și nivelul de energie pot influența semnificativ capacitatea de concentrare, atenția, creativitatea sau capacitatea de memorare, astfel că alimentația este cel mai bun combustibil al funcțiilor cognitive.
Uneori, capacitatea de concentrare se diminuează în perioadele de stres ale vieții, atunci când lucrăm la ceva solicitant, învățăm pentru un examen sau atunci când se acumulează prea multă oboseală și simțim că nu ne mai putem aduna gândurile. Însă, natura deţine substanţe secrete care ajută memoria și puterea de concentrare să rămână „în formă“.
Iată și câteva ceaiuri recomandate!
- ginko biloba
Frunzele de ginkgo biloba sunt recomandate celor care suferă de pierderi de memorie din cauza vârstei înaintate sau celor cu tulburări de memorie de scurtă durată. Această plantă stimulează oxigenarea creierului şi, deci, activitatea celulară cerebrală. Se foloseşte sub formă de infuzie (o cană de ceai pe zi, dintr-unul sau două plicuri la o ceaşcă) sau sub formă de tinctură (câte 30-40 de picături de trei-cinci ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă).
- salvia
Studii efectuate la Centrul de Cercetare a Plantelor Medicinale din Newcastle au arătat că uleiul de salvie inhibă activitatea anumitor acizi răspunzători de pierderile de memorie.
Citeste continuarea pe CLICKSANATATE