CLICKPENTRUFEMEI. Busuiocul, o sută de remedii într-o singură plantă
Apreciat pentru aroma sa proaspătă, se folosește și în medicina tradițională, pentru că alină o mulțime de boli. Tulburările digestive sau probleme respiratorii sunt doar câteva dintre afecțiunile care pot fi tratate cu busuioc. În stare proaspătă, busuiocul furnizează o cantitate importantă de vitamine A și C. De asemenea, este o sursă excelentă de calciu și fosfor, minerale esentiale pentru buna dezvoltare a țesuturilor osoase, a dinților, rinichilor, dar și pentru buna funcționare a sistemului imunitar și a aparatului cardiovascular. Uscat, busuiocul conține cantități importante de vitamina K, necesară în procesul de coagulare a sângelui și în fortifierea oaselor.
18 Septembrie 2017, 12:29
Luptă cu virușii
Ceaiul de busuioc este un antigripal foarte puternic și un remediu bun împotriva răcelilor. Frunzele și florile pot fi utilizate sub formă de suc, ceai sau decoct pentru ameliorarea febrei și a simtomelor răcelii. Infuzia preparată dintr-o lingură de frunze la o cană e apă clocotită se bea după mesele principale. Se poate prepara și o tinctură din 10 g plantă la 100 ml alcool de 70 de grade, prin macerare timp de 8 zile. Se iau 40-50 de picături, după mesele principale.
Tratează afecţiunile pielii
Pentru tratarea afecţiunilor pielii, poți folosi alifia de busuioc. Se pune la fiert o mână de busuioc într-o jumătate de kilogram de untură proaspătă. Se lasă la răcit şi a doua zi se încălzeşte iar, pentru a se putea strecura. Se amestecă untura strecurată cu o lingură cu ceară de albine topită şi două linguri cu miere. Amestecul se omogenizează bine și se aplică pe zona cu probleme.