Complicații comune care pot apărea în timpul sarcinii
Sunt femei care duc o sarcină până la termen fără a avea vreo complicație. Însă, există și posibilitatea apariției unor complicații. Cel mai bine este să fii informată pentru a ști ce poate pune viața ta și a fătului în pericol.
15 Octombrie 2018, 08:31
Multe femei nu au complicații, dar pentru asta trebuie să îți respecți vizitele medicale și să faci tot ceea ce ți-a spus medicul. Trebuie să găsești un doctor care să îți supravegheze sarcina pe toată durata ei.
Mai jos îți prezentăm o listă oferită de bebee.ro cu cele mai comune complicații care se întâlnesc pe parcursul sarcinii:
1. Travaliul și nașterea prematură
Nașterea prematură presupune venirea pe lume a bebelușului înainte ca sarcina să ajungă la 37 de săptămâni.
Cum are loc această naștere prematură?
Vei simți contracții regulate ce vor duce la dilatarea cervixului. Dacă vei avea parte de aceste simptome înseamnă că întri în travaliu. Nu trebuie să te sperii deoarece există mulți copiii care s-au născut prematur și nu au avut nici un fel de malformații.
Din păcate, există și posibilitatea apariției unor complicații, uneori chiar fatale pentru micuț. Este foarte important în a câta săptămână va veni cel mic pe lume. Dacă este prea devreme, există riscul ca organele lui să nu fie dezvoltate suficient și va avea nevoie de intervenții chirurgicale.
2. Avortul spontan
Avortul spontan reprezintă întreruperea dintr-o dată a sarcinii în primele 20 de săptămâni. Aproximativ 80% din avorturile spontane au loc în primele 12 săptămâni.
Avorturile care au loc în primul trimestru de sarcină sunt rezultatul unor anomalii cromozomiale.
Cum depistez un astfel de avort?
Printre primele simptome se numără scurgerile vaginale de sânge. Este foarte important să iei legătura imediat cu medicul care îți supraveghează sarcina. Medicul poate să îți spună dacă ai avut un avort spontan, sau dacă ai avut o simplă scurgere care poate să apară în timpul sarcinii.
3. Sarcina extrauterină
Sarcina extrauterină nu este chiar o raritate. Astăzi multe femei întâmpină această complicație în timpul sarcinii. Vorbim de sarcina extrauterină atunci când ovulul fertilizat nu se fixează în uter, ci în ovare, cervix sau abdomen.
Există tratament?
Din nefericire, sarcina nu poate fi mutată în uter. Singura soluție va fi întreruperea ei.
Este important ca să mergi la doctor regulat atunci când ești însărcinată. Fiecare vizită este esențială și putem spune chiar vitală.
-O astfel de sarcină trebuie sesizată la timp, deoarece ea poate afecta organele și poate duce la imposibilitatea de a avea copii (ruperea trompei uterine).
4. Lipsa lichidului amniotic
Dezvoltarea fătului este asigurată și de sacul amniotic; acesta trebuie să fie plin cu lichid pentru ca fătul să fie protejat. Când există un deficit de lichid amniotic (sacul nu are suficient lichid), fătul poate fi pus în pericol și nu se va putea dezvolta corespunzător. Medicul este cel care va stabili dacă va trebui indus travaliul sau nu.
5. Placenta praevia
Dacă vrei să naști natural, dar doctorul îți spune că trebuie să faci numaidecât cezariană, cel mai probabil ai placenta praevia. Înseamnă că placenta ta se situează prea jos în uter, adică în zona cervixului. Nu poți știi dacă ai placenta prea jos în primele săptămâni ale sarcinii. Uneori din cauza situării placentei vei putea avea sângerări ce vor cere numaidecât o naștere prematură indusă.
Sursa: yve.ro