Cum slăbești cu cireșe și căpșuni
100 de grame de cireșe conțin 38 de calorii, iar aceeași cantitate de căpșuni ne aduce 27. Și unde mai pui că fructele acestui sezon sunt dintre cele mai gustoase, ideale pentru a scăpa de kilogramele acumulate în plus.
18 Iunie 2018, 09:55
Ele au proprietăți diuretice și depurative, fiind de neînlocuit în această perioadă.
Dar nu numai atat... Pentru a reduce actiunea negativa a E-urilor pe care le consumam zilnic, trebuie sa profitam de rosii, castraveti, mazare, capsune, cirese, caise. "Datorita fibrelor alimentare solubile sau insolubile, fructele si legumele pot elimina din organism substantele radioactive, metalele grele, pesticidele.
De asemenea, combat actiunea substantelor periculoase care ajung in organism din cauza fumatului", arata prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi.
Proprietati anticancerigene
Fructele si legumele sunt cea mai buna metoda de prevenire a cancerului de colon si a celui de stomac. Acidul cumaric si acidul clorogenic, care se gasesc in capsune sau cirese, impiedica formarea substantelor cancerigene in stomac.
"Unele alimente, cum sunt carnurile, cresc aciditatea gastrica, tind sa reduca densitatea osoasa, sa consume din calciul organismului. Chiar daca unele fructe sunt acide, sarurile minerale din ele nu acidifica mediul intern, ci il alcalinizeaza, regland secretia sucurilor digestive, secretia biliara si eliminand acidul uric.
Din acest motiv, capsunele, ciresele sunt recomandate bolnavilor de guta, afectiune metabolica avand o incidenta destul de crescuta atat la barbati, cat si la femei", atrage atentia prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi.