De ce ar trebui să mănânci alimente fermentate
Potrivit unor studii există o legătură între bacteriile din intestine și sănătatea corpului în general. Cea mai bună modalitate de a îmbunătăți flora intestinală este să consumi alimente bogate în probiotice. Detalii:
06 Septembrie 2018, 12:10
Iată câteva motive pentru care ar trebui să adaugi în dieta ta alimentele fermentate.
1. Alimentele fermentate imbunatatesc digestia
Alimentele fermentate sunt un fel de produse predigerate. Ceea ce inseamna ca sunt usor de digerat, iar corpul poate absorbi lesne nutrientii din ele.
2. Fermentatia imbunatateste nivelul nutrientilor din alimente
Nu doar ca nutrientii sunt mai usor absorbiti din ele insa studiile au demonstrat ca lactatele fermentate furnizeaza mai multe vitamine decat laptele obisnuit. De asemenea, legumele, fructele, fasolea si cerealele au mai multi nutrienti dupa fermentatie.
3. Fermentatia ajuta, totodata, la eliminarea antinutrientilor
Prin fermentatie se elimina acidul fitic care exista in cereale, fasole, mazare, seminte, nuci si alune. Reducerea nivelului de acid fitic usureaza absorbtia de minerale astfel ca si tranzitul intestinal se face mai rapid.
Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.
Citește și Sfatul medicului, cu privire la tratamentul celor mai grave boli
Vezi și Trusa medicală de voiaj și alte sfaturi de călătorie