Greșeli de prim ajutor și cum să le evitați
În zile noastre, există nenumărate resurse pentru a ne informa. Prin intermediul internetului, al revistelor sau al televiziunii, aproape oricine poate afla cum să trateze o afecțiune sau un accident mai ușor.
20 Iunie 2018, 08:54
Atunci când căutați recomandări privind sănătatea și siguranța, este important să identificați sursele credibile și să nu luați în considerare miturile populare.
Tratarea unei accidentări prompt și corect poate avea un efect enorm asupra recuperării. Cu toate acestea, mulți pacienți se confruntă cu concepții greșite și rezolvă rănile comune în mod greșit.
În fiecare an, mii de oameni mor sau sunt grav răniți în accidente. Multe decese ar putea fi prevenite dacă se acordă prim ajutor înaintea sosirii serviciilor de urgență.
În caz de urgență, acționarea rapidă este o necesitate. Dar fii atent, uneori, în panica noastră, s-ar putea să ajungem să facem mai mult rău decât bine. (PM)
În cazul unor crize petrecute pe stradă sau chiar în mijlocul familiei, binevoitorii fac adesea din necunoaştere o serie de greşeli.
Altul este ajutorul pe care e bine să-l acorzi celor aflaţi în suferinţă, în crizele de epilepsie, de cord, de temperatură mare la copii, atunci când suferindul are scaune prea dese sau când omului îi curge sânge din nas.
La noi există o mulţime de oameni sufletişti, săritori să-i ajute prompt pe cei cu necazuri de sănătate. Dar aceşti binevoitori nu ştiu totdeauna ce e indicat să facă pentru cel chinuit de o criză, adesea oamenii săritori acordă ajutor greşit după cum s-au răspândit vorbe în populaţie.
Bolnavii de epilepsie suferă crize bruşte, cad de-a-n picioarelea, au convulsii, conştienţa se pierde. Epilepsia este o furtună în creier, o revărsare de electricitate pe trasee anormale cerebrale.
Se zice în popor că e bine ca să i se muşte degetul mic bolnavului de epilepsie, căzut şi în pierdere de conştienţă. Este o aiureală, muşcătura degetului de la mână nu are nici un efect favorabil.