Leguma care „mănâncă” zahărul din organism
Supranumită leguma care „mănâncă” zahărul din organism, fasolea este recomandată persoanelor cu diabet şi nu numai.
05 Noiembrie 2018, 18:54
Fasolea face parte din familia leguminoaselor şi este unul dintre cele mai sănătoase alimente. Iată de ce este recomandată de nutriţionişti.
Fasolea este o sursă naturală de fibre şi de proteine, având un indice glicemic scăzut. Este bogată în fier, fiind indicată mai ales persoanelor predispuse la anemie şi femeilor.
Pentru că are foarte puţină grăsime, colesterol şi puţine glucide, fasolea este foarte indicată în regimul diabeticilor. O porţie de fasole în fiecare zi îi ajută pe cei care au diabet de tip 2 să ţină sub control glicemia, ceea ce reduce riscul de infarct.
Fasolea mai este cunoscută ca leguma care „mănâncă” zahărul din organism, pentru că este foarte bogată în fibre vegetale, care împiedică absorbţia zaharurilor şi reduc secreţia de insulină.
Citeste continuarea pe KFETELE.RO