Utilizări surprinzătoare pentru piper în afară de gătit
Piperul are mai multe de oferit, pe lângă condimentarea mâncărurilor. Bogat în vitamine, extrem de prețuit în antichitate, dar și în lumea modernă, piperul are mai multe utilizări de uz sanitar și de uz casnic.
30 Mai 2018, 11:27
Acest condiment antibacterian, care este un ingredient nelipsit din fiecare gospodărie, are beneficii de sănătate, care sunt prețuite de oamenii vechi și moderne deopotrivă. Este una dintre cele mai populare condimente folosite în întreaga lume și se adaugă la o gamă largă de alimente care îmbunătățesc aroma și susțin digestia.
Piperina, substanța activă a piperului negru, are o serie de beneficii pentru sănătate atunci când este administrat intern, de la sprijinirea circulației, reducerea inflamației pentru a stimula sucurile digestive și enzimele.
Remediile pe bază de plante nu au rolul de a înlocui îngrijirea medicală, așa că consultați medicul înainte de a utiliza piperul negru ca supliment pe bază de plante.
Piperul negru conține o cantitate de minerale cum ar fi potasiu, calciu, zinc, mangan, fier și magneziu. Potasiul este o componentă importantă a fluidelor celulare ale corpului, care ajută la controlul ritmului cardiac și a tensiunii arteriale. Manganul este utilizat de organism ca un co-factor pentru enzima antioxidantă, superoxid dismutaza.
Fierul este esențial pentru respirația celulară și producția de celule sanguine. (PM)
Piperul este un condiment des utilizat pentru a da gust salatelor si fripturilor, insa – inca din vremuri antice – proprietatile piperului au fost folosite atat in medicina, cat si in gospodarie.
Piperul si sanatatea
1. Decongestionarea nazala: Piperul rosu incalzeste organismul si stimuleaza eliminarea mucusului, ceea ce duce la decongestionarea cailor nazale si la o respiratie mai usoara.
2. Constipatie: Piperul rosu te infierbanta si simti nevoia sa bei multa apa, ceea ce inmoaie scaunul.