Volbura, laxativ natural la îndemână
O găsești atât de ușor, în zonele de câmpie și deal – pe terenuri agricole, prin pârloage și pe marginea drumurilor – din vară până toamna târziu. Are florile albe sau ușor roz, sub formă de pâlnie și fără miros.
29 August 2018, 17:51
În copilărie, tratam cu frunze de volbură rănile minore și juliturile, după o zi de zbenguială.
Tratează problemele bilei
Volbura este folosită în detoxificare, susţine secreţia biliară, influenţând favorabil ficatul. Decoctul din plantă ajută la eliminarea unor simptome precum stări de greață, balonare sau durere în partea dreaptă a abdomenului. Mărunțește 10 linguri de plantă uscată și fierbe-le 30 de minute într-un litru de apă, la foc mic. Filtrează și lasă să se răcească. Bea câte o cană de decoct pe zi, cu înghițituri mici, în special după o masă principală.
Grăbește vindecarea rănilor
Frunzele verzi de volbură au efect astringent, fiind recomandate pentru grăbirea vindecării rănilor superficiale. În cazul rănilor purulente sau a arsurilor ușoare, ai nevoie de o infuzie obținută din 20 g frunze uscate și mărunțite la o cană cu apă clocotită, lăsate la infuzat 15 minute. Se fac spălături locale de mai multe ori pe zi.
Vezi și Trusa medicală de voiaj și alte sfaturi de călătorie
Citește și Sfatul medicului, cu privire la tratamentul celor mai grave boli
Calmează tusea
Infuzia de volbură este un remediu eficient pentru tratarea tusei seci, deoarece are efecte calmante şi expectorante. De asemenea, tulpina plantei grăbește vindecare răcelilor.
Citeste continuarea pe CLICKPENTRUFEMEI