Cea mai gustoasă reţetă de lebăr de casă
Traditionalul lebar romanesc are ca ingredient principal ficatul de porc si se serveste la aperitiv, alaturi de pasta de hrean sau mustar.
18 Decembrie 2018, 17:32
Lebarul este foarte consistent, asa ca ar trebui consumat cu moderatie. Necesita destul de mult timp de preparare si migala, insa merita efortul.
Lebarul, la fel ca multe alte bunatati pentru Craciun, se prepara cu cateva zile inainte de marea sarbatoare si se tine la rece.
Pentru a face un lebar de casa extrem de gustos e nevoie ca ficatul de porc sa fie extrem de proaspat. La fel de importante pentru un lebar de casa sunt si condimentele pe care le adaugi in compozitie.
Ingrediente:
500 g ficat de porc
250 g carne cu grasime sau slanina proaspata
2 cepe
4 oua
mate de porc
sare
Frunze de dafin
Piper macinat si boabe
Afla cum se prepara pe KFETELE.RO