Moduri de a ne menține departe de răceala în sezonul rece
Există o mulțime de remedii care vă pot atenua simptomele și vă pot aduce înapoi la normal. Dar, există și lucruri pe care le puteți face cu ușurință, pentru a ține gripa departe în sezonul rece.
18 Decembrie 2018, 12:58
Medicamentele antivirale pot ușura simptomele gripei atunci când sunt luate la scurt timp după ce te îmbolnăvești.
Combinația de dureri corporale, febră, frisoane și congestie nazală pot fi suficiente pentru a face pe oricine să se simtă fără nicio vlagă.
În multe cazuri, totuși, remedii simple pot fi tot ce aveți nevoie pentru a ușura simptomele de gripă ușoară până la moderată.
Majoritatea acestor remedii au fost folosite pentru a trata simptomele de ani de zile și vă pot ajuta să vă simțiți mai bine în timp ce corpul dumneavoastră luptă împotriva virusului. (PM)
Sezonul răcelilor și al gripei este deja aici și e bine să știm cum să ne ferim de aceste afecțiuni.
Pentru că cel mai adesea este vorba de un virus sau o bacterie care cauzează infecția, cea mai bună prevenție este să încercăm să venim cât mai puțin în contact cu alte persoane, mai ales dacă observăm că acestea au simptome de răceală.
Însă nu este întotdeauna simplu să facem asta. Publicația online health.com a întrebat mai mulți medici și asistenți din Statele Unite ale Americii cum se protejează de gripă în sezonul îmbolnăvirilor și a adunat câteva ponturi.
De exemplu, știați că atunci când cineva din birou este răcit, durează numai patru ore până când suprafețele din birou (copiatorul de acte, mașina de făcut cafea, frigiderul etc) să fie contaminate cu viruși sau bacterii?
Iată ce sfaturi au specialiștii, ca să intrați cât mai puțin în contact cu aceste bacterii:
Beți ceai în loc de cafea
Ceai negru sau verde, cu lămâie și miere. Aburul cald al ceaiului stimulează cilii din nas să blocheze bacteriile. Lămâia subțiază mucusul iar mierea este antibacteriană.
Mâncați multe proteine
Lipsa proteinelor duce la o slăbire a sitemului imunitar și veți fi mai predispus la îmbolnăvire. În sezonul gripei mâncați mai multă carne, pește, ouă, iaurt.
Citeste continuarea pe jurnalul.ro