Iată cum îndulcești fără zahăr!
Ești în căutarea unor soluții pentru a renunța la zahăr, pentru că nu poți renunța la nevoia de dulce? O serie de îndulcitori naturali capătă o tot mai mare popularitate. În cele ce urmează, găsești o selecție de îndulcitori sănătoși!
12 Noiembrie 2015, 11:10
Miere
Făcută din nectarul florilor, mierea este un îndulcitor bogat în elemente nutritive. Important este să nu-l adaugi în băuturile fierbinți sau la preparatele pe care urmează să le pui la copt, pentru că își pierde din proprietăți.
Stevia
Sub formă de lichid, capsule sau pudră, stevia, o plantă dulce, este o altă alegere sănătoasă, mai ales dacă suferi de diabet sau de hipertensiune. Stevia reduce glicemia, reglează nivelul de zahăr din sânge. Mai mult nu conține calorii și taie pofta de mâncare, deci e bună și-n dietele de slăbit. O poți folosi la copt sau la gătit, pentru că poate fi încălzită până la 200°C. Nu folosi însă mai mult de două tablete pe zi.
Bine de știut!
Picăturile de stevia au o putere de îndulcire mai mică decât pulberea sau capsulele și sunt ideale în creme și băuturi.
Află cum îndulcești fără zahăr AICI.