INCOMEMAGAZINE.RO - De ce este important micul dejun?
In timpul unei dimineți agitate, este ușor să lăsați micul dejun din lista de priorități, dar luând o pauză de câteva minute, puteți face într-adevăr o diferență pentru toată ziua.
11 Februarie 2016, 10:12
Cercetatorii japonezi au ajuns la concluzia ca persoanele care sar peste micul dejn de cel putin cinic ori pe saptamana sunt cu 36% mai expusi la hemoragii intracraniene comparativ cu cei care mananca in fiercare dimineata.
Timp de 25 de ani, oamenii de stiinta de la Universitatea din Osaka au adunat si analizat datele a 82.772 de persoane, cu varste cuprinse intre 45 si 74 de ani. Dintre acestia, 1050 de oameni au devenit, pe durata studiului, victime ale hemoragiilor intracraniene.
Potrivit cercetatorilor, pentru ca in zilele de lucru pacientii sareau peste micul dejun, tensiunea lor arteriala, una dintre principalele cauze ale hemoragiilor intracraniene, crestea.