Între mit și adevăr: cât de sănătoasă este carnea roșie
Unii nutriționiști spun despre consumul de carne roșie că favorizează apariția bolilor cardiace, a obezității și cancerului, dar și a colesterolului. Iată ce este adevărat și ce este fals!
28 Septembrie 2015, 10:49
Carnea roșie și obezitatea
La fel ca orice alt aliment, carnea roșie conține un anumit număr de calorii. Astfel, cu cât vei mânca mai multă carne, cu atât mai multe calorii vei consuma. Deși carnea roșie conține mai multe calorii raportat la legume și fructe, asta nu înseamnă că vei deveni supraponderal peste noapte prin simplul consum de carne.
Carnea roșie îngrașă la fel ca orice alt aliment, depinde doar cantitatea pe care o mănânci. Excesul va favoriza, bineînțeles, depunerea de kilograme.
Carnea roșie și colesterolul „rău''
Într-adevăr, carnea conține grăsimi, însă o cantitate mică de grăsime este benefică organismului, în timp ce excesul se va vedea pe cântar.
În principiu, modul de gătire al cărnii este foarte important, fiind recomandată carnea slabă, care conține mai puțin colesterol.
Citește continuarea articolului pe CLICK SANATATE
Foto: Pixabay