JURNALUL.RO - 10 alimente care nu trebuie păstrate în frigider
Contrar a ceea ce se crede în general, roşiile, ouăle sau busuiocul nu ar trebui ţinute în frigider. Păstrarea la rece a unui aliment îi poate mări durata de viaţă, dar la ce poate folosi această prelungire a vieţii unui fruct sau a unei legume dacă acesta nu se mai poate mânca după răcire? - se întreabă într-un articol santemagazine.fr.
01 Octombrie 2015, 05:15
Frigul poate modifica "structura" unui aliment, deteriorându-i textura, consistenţa şi, prin urmare, gustul. Pentru evitarea greşelilor trebuie ţinută minte o singură regulă: alimentele care nu sunt păstrate la rece în supermarketuri nu ar trebui să fie păstrate astfel nici acasă.
Site-ul menţionat alcătuieşte o listă cu zece alimente care trebuie păstrate la temperatura camerei.
Roşiile - Ideea că roşiile vor avea o durată de viaţă mai lungă şi vor fi mai tari dacă sunt puse în frigider este greşită. Nu numai că vor fi mai moi şi mai făinoase, dar îşi vor pierde şi din gust.
Este recomandabil să se păstreze la temperatura camerei şi să se consume când sunt pe deplin coapte sau la cel mult trei zile de la coacere.
Dacă unele părţi încep să se înmoaie, se pot îndepărta, iar restul se poate consuma ca suc de roşii.
Ouăle - Este bine ca ouăle să fie păstrate în cutia în care au fost cumpărate, la temperatura camerei. Dacă sunt puse la rece, coaja absoarbe mirosurile din frigider, influenţând gustul.
Pâinea - Este un produs care nu ar trebui să fie pus niciodată în frigider. Păstrat la rece, se usucă, se întăreşte, pierzându-şi prin urmare frăgezimea.
Pentru a-i prelungi durata de viaţă, pâinea poate fi înfăşurată într-o pânză curată şi uscată sau ţinută în cutia de pâine, cu un măr tăiat în două alături.
Acesta absoarbe umiditatea, iar pâinea îşi păstrează coaja crocantă şi miezul moale mai mult timp. Pâinea de formă rotundă se păstrează bună mai multă vreme decât cea de formă alungită.