JURNALUL.RO. 5 alimente de origine vegetală care nu ar trebui consumate iarna
În prezent, putem mânca fructe și legume oricând în timpul anului, dar este acesta un avantaj?
28 Ianuarie 2016, 05:34
Unele vegetale „proaspete” străbat un lung drum din China sau America de Sud și, evident, nu sunt tocmai cea mai bună alegere, nici pentru papilele gustative și nici pentru sănătate.
Potrivit Prevention.com, următoarele alimente nu ar trebui introduse în meniu în timpul iernii, pentru că nu au gust și nici nu sunt sănătoase:
Salate la punga (tăiate, preambalate)
Evident, produsul pare alegerea perfectă, pentru că nu trebuie decât să îl aruncați în farfurie și să îl asezonați cu dressing-ul preferat. Totuși, procesul de spălare și ambalare, face ca salata să aibă cu până la 50% mai puține vitamine.
ALTERNATIVA: frunze de kale proaspete
Sparanghel
Sparanghelul este disponibil tot anul, dar cel mai bun este primăvara când tulpinile sunt ușor crocante și gustoase. Sparanghelul de iarnă este importat din Peru și China și are o textură lemnoasă și în același timp, moale.
ALTERNATIVA: Varza de Bruxelles
Piersici
În sezonul lor, piersicile sunt savuroase și zemoase și nu ne putem bucura de ele decât până în luna august. Cele pe care le găsiți iarna pe rafturile marilor magazine, importate din America de Sud, sunt tari și fără gust. Nu are sens să le consumați, pentru că nu au nicio valoare nutritivă.
ALTERNATIVA: Kaki sau persimmon