JURNALUL.RO - Ai intoleranță la lactoză? Încearcă laptele de cânepă
Intoleranța la lactoză este întâlnită la aproximativ două treimi din populația adultă din toată lumea și este cauzată de absența unei enzime – lactaza, responsabilă de digerarea proteinei din lapte, din sistemul digestiv. Cum tot mai multă lume suferă de această problemă, alternativele la consumul de lapte sunt tot mai variate.
10 Iunie 2016, 06:11
Una dintre alternative este laptele de cânepă, o sursă bună de nutrienți esențiali pentru organism, obținută din semin-țele de cânepă și apă.
Lichidul obținut are o textură cremoasă și un gust de nucă și este foarte ușor de digerat. Este bogat în acizi grași omega 3 și omega 6, calciu, potasiu, fosfor, riboflavina, vitaminele A, E, D și B12, magneziu, fier, zinc și mulți alți nutrienți.
Printre principalele beneficii ale laptelui de cânepă se numără întărirea imunității, efectul benefic asupra inimii, pielii, părului și unghiilor.
Pentru că în cânepă se găsesc agenți antiinflamatori, consumul de lapte de cânepă îmbunătățește circulația și stimulează activitatea cerebrală.