JURNALUL.RO - Beneficiile ascunse ale spanacului. Ce ar trebui să știți despre acest acest aliment minune
Primăvara este sezonul ideal pentru a adopta o dietă cât mai… verde, iar una din vegetalele care trebuie introduse neapărat în alimentație este spanacul.
08 Martie 2016, 08:09
Spanacul este o plantă perenă de origine persană, care s-a răspândit pe teritoriul Europei în secolul al XII-lea. În foarte scurt timp, a devenit cunoscută și apreciată pentru proprietățile curative și versatilitatea sa.
Spanacul aparține familiei Chenopodiacee, asemenea sfeclei și pseudo-cerealei quinoa. Există mai multe varietăți de spanac, dar proprietățile lor sunt similare: un conținut ridicat de vitamina A, vitamina C, vitaminele D, E, K, dar și de fier, calciu, mangan și magneziu.
Deși este disponibil în magazine tot anul, cel mai indicat este să îl consumăm primăvara, atunci când este în sezon, recomandă bbcgoodfood.com.
Spanacul protejează sănătatea oculară, reglează tensiunea arterială, energizează și îmbunătățește calitatea sângelui. Este recomandat persoanelor care vor să slăbească, întrucât are un aport caloric scăzut, o cantitate mare de fibre care reglează digestia și abundă în antioxidanți.
Astfel, 100 de grame de spanac conțin 23 de calorii, 3 grame de proteine, 0 grame de lipide, 4 grame de carbohidrați și 2 grame de fibre.