JURNALUL.RO Ce trebuie să mâncăm ca să ne bronzăm repede
Alimentaţia poate facilita bronzarea, poate proteja împotriva daunelor cauzate de razele soarelui şi poate contribui la păstrarea bronzului mai mult timp. Pentru un bronz durabil, cele mai adecvate ar fi legumele şi fructele de culoare portocalie şi cele antioxidante, semnalează El Mundo şi ABC.
20 Iulie 2015, 05:08
Morcovii, caisele şi pepenii galbeni conţin betacaroten, ceea ce permite stimularea pigmentaţiei pielii.
Pentru protejarea pielii de radicalii liberi generaţi de razele ultraviolete, se recomandă un aport nutriţional extra de alimente antioxidante.
Fructe şi legume ca morcovul, mango, pepenele galben şi roşiile sunt bogate în antioxidanţi, aminteşte El Mundo, preluând câteva reţete elaborate pe bază de morcovi, roşii, mango, avocado şi fructe uscate, care accelerează bronzarea şi protejează împotriva soarelui.
SALMOREJO. Este vorba despre o reţetă simplă din gastronomia spaniolă. Se prepară pe bază de roşii, puţină pâine, ulei de măsline virgin extra şi sare, care se amestecă până se obţine consistenţa unei creme. Se pot adăuga câteva bucăţele de jambon şi ou fiert.
GUACAMOLE. Se prepară din avocado, care se pisează. Se adaugă ardei iute, roşii, suc de lămâie, coriandru. Acest sos acompaniază diverse gustări.
MANGO CROCANT. Un desert delicios făcut din mango şi câteva frunze de mentă, peste care se pun bucăţi mărunte de migdale, alune şi fistic. Deasupra, se răzuieşte puţină ciocolată neagră.