JURNALUL.RO Cum să ții băutura sub control de Revelion. Află câteva sfaturi utile
O țuică la aperitiv, un pahar de vin cu nașul și două de whiskey, cu finii. De Crăciun sau de Revelion e aproape imposibil să refuzi băutura. Important este însă să știi cum să o ții sub control.
29 Decembrie 2015, 03:35
Altfel, în combinație cu mâncărurile grase și lipsa de activitate fizică, poate duce, de la o simplă mahmureală, la complicații mult mai grave. Iată câteva sfaturi pentru ca cele câteva pahare băute la masa de Crăciun sau de Revelion să nu aibă alt efect decât buna dispoziție.
1.Mănâncă înainte să bei. Se știe că nu e bine să bei pe stomacul gol. De Sărbatori, asta nu pare să fie o problemă, căci masa e plină de bucate. Important este însă ca înainte să bei alcool, să mănânci anumite alimente. În special cele bogate în proteine, pentru că ele încetinesc absorbția alcoolului.
Ouă, brănză, nuci sunt câteva variante de alimente recomandate. Chiar și fructe, pentru că ele sunt bogate în vitamine și minerale, substanțe pe care corpul le pierde atunci când consumi alcool.
2. Ia o gustare între pahare. Chiar dacă se spune că e bine să bei cu înghițituri mici, cel mai recomandat este de fapt shot-ul. O doză suficientă de alcool, dintr-o dată și apoi pauză. Pauză de masă. Multe dintre popoarele europene iau gustări între paharele de alcool consumate.
Ia exemplu de la ele: spaniolii mănâncă măsline sau alune, rușii cartofi. Important este ca stomacul tău să nu ”șomeze” în timp de are de lucru cu alcoolul.