JURNALUL.RO. Diete sănătoase. În ianuarie-februarie trebuie să mâncăm alimente amare
Potrivit medicinei tradiţionale chineze, trecerea de la iarnă la primăvară se face la sfârşitul lunii ianuarie, începutul lunii februarie. Este un moment important, în care organismul trebuie întărit.
05 Februarie 2016, 06:47
În această perioadă, spun chinezii, nu trebuie să mâncăm nicidecum alimente îngheţate, trebuie suplimentată mâncarea gătită, caldă. „Trebuie să crească acum savoarea amară, cum spun chinezii.
Dintre alimentele cunoscute este bine de consumat napi, dovlecei, germeni de grâu, soia, tofu, mazăre, citrice, mere, pere, arahide, acum se poate mânca lapte şi brânză, raţă, orez, piper, ghimbir”, spune dr. Ana Maria Bucur, medic de familie şi nutriţionist.
Potrivit specialistului, savoarea amară tonifică în această perioadă cordul. Pe partea respiratorie, plămânul poate fi ajutat cu alimente ca orz, ceapă, ou, avocado, migdale, smochine, seminţe de pin, scoici, midii, calamar, fasole roşie, alge roşii, coriandru, conopidă şi fenicul.