JURNALUL.RO Metode de gătit care vă fac mâncarea toxică. Îți vei schimba modul de a prepara alimentele
Felul în care gătiţi este la fel de important ca ceea ce mâncaţi. Astfel, prevention.com vă prezintă 9 metode de gătit care transformă mâncarea într-una toxică.
28 Iulie 2016, 05:09
Anumite metode de gătit pot deteriora proteinele. Proteinele denaturate sunt unele dintre cele mai mari ucigaşi intestinali. Atunci când afumaţi, prăjiţi sau puneţi carnea pe grătar, se produc subtanţe cancerigene.
În funcție de stilul de gătit pe care îl alegeți, grăsimile se oxidează. După cum știți, grăsimile polinesaturate sunt foarte reactive la căldură și la alți factori chimici. Atunci când sunt încălzite, aceste grăsimi produc compuşi dicarbonilici care produc mutații celulare și pot contribui la cancer.
Înainte de a începe să gătiţi, trebuie să știți ce metode de gătit vă creează aceste toxine găsite în hrana dumneavoastră. Pentru a simplifica lucrurile, aici este o listă a celor mai periculoase metode de preparare, astfel încât să puteți evita deteriorarea alimentelor pe care le gătiţi într-un mod greşit.
Înăbuşirea
Înăbușirea ajută la prevenirea grăsimile de la oxidare, dar are tendința de a denatura pe deplin proteinele. Înăbuşirea pentru puțin timp este bună, mai ales pentru legume, dar să lăsaţi carnea pe aragaz pentru o perioadă bună de timp, nu este bine.
Gătitul în vid
Această metodă de gătit poate face carnea să se topească în gură. Este o metodă de gătit bună, dar are şi câteva dezavantaje. Riscul principal este că BPA și alți compuși se pot infiltra în alimentele din pungile de plastic pe care le utilizați.
Cel mai bun mod de a evita această problemă este să folosiți un borcan de sticlă pentru a le ambala complet.
Uşor la grătar (nu carbonizat)
Acest lucru oferă cărnii un gust inconfundabil, păstrând în acelaşi timp formarea toxinelor la un nivel minim. Cel mai bun mod de a face carnea pe grătar este ca aceasta să fie uşor rumenită pe exterior.
Acest lucru reduce formarea de toxine cauzate de carbonizarea cărnii, în timp ce îi oferă o aromă și o textură minunată.