JURNALUL.RO Sezonul rece. Ce ar trebui să includem în dietă pentru a suporta temperaturile scăzute?
Pentru a suporta mai ușor schimbarea bruscă de vreme și a face față temperaturilor scăzute trebuie să acordăm atenție alimentației.
29 Octombrie 2015, 05:24
Potrivit abc.es, pentru a trece mai ușor peste anotimpul rece ar trebui să consumăm:
1. Supe și tocane
Toamna și iarna felurile de mâncare calde sunt cele mai recomandate. Pe de-o parte pentru că încălzesc corpul și, pe de altă parte, pentru că hidratează imediat. În plus, în majoritatea preparatelor de acest fel ingredientul principal sunt legumele, care datorită amidonului, sunt o sursă importantă de energie.
În plus, unele din aceste vegetale, de exemplu ceapa, sunt considerate remedii naturale pentru gripe și răceli.
2. Condimentele
Condimentele favorizează circulația sanguină, care este în strânsă legătură cu reglarea temperaturii corpului. Așadar, consumul de piper, cuișoare, scorțișoară sau șofran, printre altele, mărește temperatura corporală. Usturoiul, spre exemplu, stimulează producția de anticorpi.
Un alt beneficiu al acestor condimente este că oferă savoare preparatelor preferate și astfel veți utiliza mai puțină sare.