JURNALUL.RO - Sfatul medicului. Când apelăm la hidrocolonoterapie?
În cuvinte simple, hidrocolonoterapia înseamnă spălarea pe interior a intestinului gros (colon). Din cauza multor obiceiuri nesănătoase alimentare, din cauza stresului cotidian, colonul nu-și mai îndeplinește rolul de evacuare ritmică a reziduurilor de metabolism și se instalează dureri abdominale, adesea însoțite de constipație.
17 Iunie 2015, 05:10
Tratarea constipației cu laxative duce la o lenevire a intestinelor (tranzit lent) și în final agravează constipația. Chiar dacă există o eliminare, curățare zilnică, ea este incompletă. Așadar, principala indicație pentru procedura numită colono-hidro-terapie este constipația.
Alte situații în care este recomandată: digestie lentă sau dificilă, aerofagie, meteorismul abdominal, colita spastică, rectocolita, sindromul de colon iritabil, cancerul de colon, diskinezii biliare, disfuncții hepatice, alergii, congestii pelviene, celulită și câteva boli ale pielii.
Colonhidroterapia constă în irigarea cu apă și ceai a colonului, permițând evacuarea gazelor, a reziduurilor și a mucusului deteriorate, realizând o detoxifiere generală a organismului și implicit creșterea imunității.