JURNALUL.RO - Tratamente naturiste. 10 motive pentru a consuma mai mult oțet de mere
Oțetul de mere este unul dintre cele mai populare tratamente naturiste, folosit pentru o serie de probleme medicale, și este adesea folosit ca un remediu puternic atunci când intervențiile medicale comune nu oferă o rezolvare.
22 Decembrie 2015, 05:20
De-a lungul timpului, oțetul de mere a fost folosit in mai multe scopuri: pentru a face muraturi, la uciderea buruienilor, de curățare a cafetierei, dressing salate sau la celebrele tratamente naturiste.
Oțetul de mere este, de asemenea, una dintre cele mai populare ingredientele în bucătărie, oferind multe beneficii sănătătii.
Oțetul de mere, un ingredient atât de comun, găsit aproape în fiecare bucătărie este folosit nu doar în prepararea anumitor tipuri de mâncare, ci și pentru procedee de înfrumusețare sau de curățenie.
Potrivit HealthyFoodHouse.com, cele mai importante 10 utilizări ale oțetului de mere sunt:
1. Detoxifiere
Oțetul de mere stimulează eliminarea toxinelor din ficat și îmbunătățește circulația sanguină. În plus, dizolvă mucusul din organism și curăță ganglionii limfatici.
2. Scade tensiunea arterială și nivelul colesterolului
Consumul regulat de oțet de mere poate reduce tensiunea arterială și nivelul colesterolului rău, susțin medicii. Persoanele care se confruntă cu una din aceste probleme ar trebui să consume 1-2 lingurițe de oțet diluat în 200 ml de apă în fiecare dimineață. Băutura poate fi îndulcită cu miere după gust.
3. Vindecă indigestia
Potrivit studiilor, oțetul de mere stimulează secreția de acid gastric și tratează indigestia. „Tratamentul” presupune consumarea unei linguri de oțet dizolvată într-un pahar cu apă, dar poate fi administrat doar în cazul în care nu aveți ulcer.
4. Ameliorează simptomele artitrei și gutei
Cercetările au demonstrat că acidul malic din oțetul de mere poate dizolva cristalele de acid uric din încheieturi, ajutând ca apoi să fie eliminate din corp. Consumul regulat de oțet de mere reduce inflamațiile din corp.
Citeste continuarea pe jurnalul.ro
Te-ar mai putea interesa si:
Extenuat tot timpul? 5 cauze frecvente ale oboselii cronice
4 moduri în care apa te poate îmbolnăv
Metoda prin care poți verifica ce aluniţe reprezintă un risc de cancer de piele