JURNALUL.RO. Verdele, culoarea sănătății. 10 vegetale pe care trebuie să le consumăm
Grație conținutului ridicat de clorofilă, vegetalele verzi elimină toxinele din organism, protejează oasele, încetinesc procesul de îmbătrânire și energizează.
17 Februarie 2016, 08:06
Potrivit Gaceta.es, următoarele 10 fructe și legume sunt disponibile în orice piață sau supermarket, sunt lăudate de medici și nutriționiști și ar trebui consumate cât mai des:
Avocado
Persoanele care consumă avocado ajung să cântărească mai puțin, pentru că fructul are efecte anti-inflamatorii. În plus, este util în normalizarea nivelului de zahăr în sânge și împiedică dezvoltarea celulelor canceroase. În ciuda concepțiilor generale, avocado este bogat în vitamine, minerale și antioxidanți, iar grăsimile conținute sunt sănătoase.
Ardei iute verde
Ardeii iuți verzi sunt o sursă importantă de vitamina C, prevenind apariția bolilor cronice și degenerative. Mai mult decât atât, consumând ardei iute verde, suntem protejați de cancer, hemoragii cerebrale și cataractă.
Castravete
Castravetele este o legumă care previne bolile cardiovasculare, dar și cancerul de sân, cancerul uter și cancerul de prostată. Are puține calorii datorită cantității ridicate de apă.