KFETELE.RO - Cum folosim sfecla roșie ca medicament. Remedii naturiste pentru 5 boli
Sfecla rosie este un depozit de vitamine, minerale si alti nutrienti, iar folosirea ei in alimentatie are si virtuti medicale. Despre aceasta leguma se stie, printre altele, ca previne si trateaza cancerul si bolile de sange.
23 Noiembrie 2015, 11:57
Sfecla rosie este un depozit de vitamine, minerale si alti nutrienti, iar folosirea ei in alimentatie are si virtuti medicale. Despre aceasta leguma se stie, printre altele, ca previne si trateaza cancerul si bolile de sange.
Curatirea sangelui, intarirea imunitatii
500 g de sfecla si 500 g de morcov se taie marunt. Peste legume se toarna apa clocotita cat sa le acopere (cu 2 degete) si se fierb pe foc mic timp de 30 de minute. Cand legumele sunt fierte, se adauga cate o cana de stafide si caise uscate si se lasa sa mai fiarba 5 minute. Dupa racire, preparatul se amesteca cu 2 linguri de miere de albine si se lasa pentru 12 ore la racoare. Se consuma de trei ori pe zi, cate 100- 150 g , timp de o luna. Preparatul ajuta si la restabilirea fortelor organismului slabit dupa o boala grea.
Depuneri de colesterol, constipatie
Trei litri de apa rece se toarna peste 1 kg de sfecla taiata marunt. Se adauga 6-8 crengute de urzica sau 2-3 frunze tinere de hrean. Urzica se schimba zilnic. Componentele se pun in camara, intr-un borcan. Se bea cate un pahar, de trei ori pe zi.
Dezintoxicare
Un pahar de frunze de sfecla tocate se amesteca cu un pahar de zahar si 3 litri de zer. Amestecul se pune la fermentat in loc cald, ferit de lumina, acoperit cu 3 strat uri de tifon.Dupa doua saptamani se strecoara.Se beau cate unul, apoi cate doua pahare pe zi.