KFETELE.RO - Diete sănătoase. De ce să mănânci hrișcă în fiecare zi! Uite ce beneficii uriașe are pentru sănătate!
A intrat demult în alimentația popoarelor din Răsăritul Europei, dar, mai mult decât atât, este baza unei diete sanatoase. Considerata o cereala, hrisca, nu intra, de fapt, in aceasta categorie, fiind o samanta a unei plante inrudite cu rubarba.
03 Decembrie 2015, 12:13
Are un indice glicemic scazut, prevenind fluctuatia de zahar in sange, care cauzeaza inflamatii, modificari de comportament si crestere in greutate.
Hrisca are mai multe proteine decat porumbul, meiul, orezul sau graul si este mai bogata in amino acizii lizina si arginina, acestia fiind mai putin prezenti in cereale, dar esentiali pentru sanatatea inimii si rezistenta imunitatii la boli.
Nu contine gluten, fiind o alegere perfecta pentru celiaci, cei care au alergii la gluten sau doar vor sa evite glutenul.
Datorita continutului sau de amino acizi, poate stimula continutul de proteine din leguminoasele si cerealele consumate in aceeasi zi.