KFETELE.RO - Iată care sunt cele mai sănatoase tipuri de brânză!
În general, brînzeturile sunt grase, unele au şi peste 40g-50g grăsime. Din cauza densităţii calorice mari, trebuie mîncate cu moderaţie, în niciun caz un calup odată. Trebuie să facă parte constant din dietă, o feliuţă, două pe zi fiind suficiente.
04 August 2015, 07:45
Chiar daca contin multa grasime, branzeturile au in compozitie si ceea ce se cheama acizi linoleici conjugati (CLA), care actioneaza asupra metabolismului lipidelor, redistribuind grasimea si ajutandu-ne sa nu ingrasam.
Iata care sunt printre cele mai sanatoase tipuri de branza:
Pecorino Romano - Este o branza tare, cu forma rotunda, maturata cel putin 6 luni, produsa 100% din lapte de oaie. Aceasta branza italiana este bogata in CLA si poate scadea riscul de obezitate, diabet, cancer si inflamatie, potrivit unui studiu italian de cinci ani.
Urda - Un sortiment foarte bogat in calciu si totodata dietetic datorita continutului mic de grasimi. Este folositoare in curele de slabire: 2-3 felii iti satisfac pofta, mentin satietatea si nu ingrasa; in schimb, inlocuiesc tesutul adipos cu masa musculara. Calorii/100 gr.: 110
Branza de vaci - Este una din cele mai sanatoase pentru ca nu are multa sare si nici grasimi, mai ales daca alegi una dietetica. O poti prepara dupa bunul plac, fiind ideala in combinatie cu fructe proaspete, la micul dejun sau pe post de gustare. Calorii/100gr.: 115
Branza cheddar - Acest tip de branza se spune ca previne cariile dentare daca o consumi dupa masa. Calciul si fosforul ajuta la neutralizarea acidului produs de bacteriile din gura si mentin dintii sanatosi. Este bogata in calciu (760 mg./100 gr.), iar sare contine cu moderatie. Calorii/100gr.: 395