KFETELE.RO - Mihaela Bilic: De ce sa mănânci toamna alimente bogate în Omega-3!
Medicul nutritionist Mihaela Bilic iti spune de ce trebuie sa consumi toamna mai multe alimente bogate in acizi grasi Omega-3. Toamna, zile mai scurte, frig si stare de spirit...afectata.Ca sa pastram moralul la cote satisfacatoare avem nevoie de echilibru chimic in creier, adica de Omega 3.
12 Octombrie 2015, 10:51
40% din acizii grasi cerebrali depind de DHA, forma biologic activa a acizilor grasi Omega 3. Este un element prezent mai ales in carnea si grasimea de peste.
Precizare: Omega 3 exista in iarba si alge, deci animalele si pestii hranite natural contin Omega 3, in timp ce animalele si pestii hraniti exclusiv cu porumb, soia, seminte si uleiuri vegetale contin Omega 6! Asta pentru a confirma ca exista Omega 3 si in oua sau in carnea de porc crescuti traditional.
Sursa cea mai eficienta ramane insa conserva de sardine in sos tomat:) Evitati conservele in ulei, continutul de Omega 3 scade cu 50% pentru ca e liposolubil ( se dizolva in grasime)Iata cateva cifre care sa va convinga (mg Omega 3/100g produs):