KFETELE.RO Reţetă ca la mama acasă! Prăjitură pufoasă de post
Un blat incredibil de pufos, alternand cu straturi de crema gustoasa, imaginea de mai jos va sugereaza catusi de putin o prajitura de post? Si totusi nu s-a folosit pentru reteta acestui veritabil tort de post nici lapte, nici oua, nici unt, doar ingrediente 100% vegetale. Prajitura asta, pe langa faptul ca poate aduce o bucurie celor care respecta lunga perioada a postului ortodox, mai are doua calitati, deloc de neglijat: prima, ca e o prajitura foarte rapida; a doua, ca e si ieftina, toate ingredientele sunt simple, necostisitoare si se pot gasi in orice gospodarie.
19 Noiembrie 2015, 12:06
Ingrediente Prajitura pufoasa de post:
200 de grame de faina
1 lingurita de praf de copt
3 linguri de cacao
60 de ml. de ulei
250 de ml. de lapte de soia simplu sau cu aroma de vanilie
200 de grame de zahar
1 praf de sare
1 lingura de otet sau de zeama de lamaie
1 lingura extract de vanilie
crema: 300 de ml. de lapte de soia cu aroma de vanilie, 1 lingura cu varf de faina + 1 lingura cu varf de amidon din porumb (gustin), 100 de grame de zahar, 100 de grame de margarina pentru prajituri sau unt de cocos (eu am folosit untul de cocos), 1 lingurita extract de vanilie
in plus: zahar pudra pentru finisat prajitura