KFETELE.RO Urzici cu usturoi, hrean şi mămăligă:o mâncare ca un medicament (reţete româneşti pe gustul tău)
Acest preparat de urzici cu usturoi, hrean si mamaliga este una dintre retetele romanesti usoare si rapide. Din aproximativ o jumatate de kilogram de urzici, prepari o bunatate de mancarica.
01 Martie 2016, 13:24
Puneti urzicile spalate, in oala. Le fierbeti un sfert de ceas, dupa care le scurgeti intr-o strecuratoare, dar nu aruncati zeama. O puteti bea! Face minuni pentru organism. O mica parte din zeama va va folosi un pic mai tarziu, tot la prepararea mancarii, asa ca e bine sa pastrati macar o cana.
Dupa strecurare, urzicile se toaca marunt, pe un fund, precum vinetele coapte inainte de a le face salata. Devenite acum o pasta, urzicile se freaca cu doua linguri de faina, ca sa se lege mai bine. Apoi se pun intr-o cratita cu putin ulei incins, de nuca de cocos sau masline. In cratita in care le caliti adaugati un polonic de zeama ramasa de la fiert, pentru ca altfel ele devin prea uscate si se intaresc de la faina.