Noroaiele din adâncuri şi binecuvântările lor
Nămolul, considerat în Antichitate o emanaţie sacră a Pământului, are puteri tămăduitoare recunoscute, fiind unul dintre remediile de bază în tratarea şi ameliorarea afecţiunilor inflamatorii. Rezultatele spectaculoase ale tratamentului cu nămol i-a uimit de-a lungul timpului chiar şi pe cei care au studiat în laborator proprietăţile naturale ale acestuia.
11 Iulie 2016, 12:24
Aplicat pe piele, nămolul accelerează procesele de vindecare şi ajută la eliminarea toxinelor. În contact cu tegumentul acţionează asupra circulaţiei, presiunii arteriale, schimburilor ionice, excită terminaţiile nervoase, determinând reacţii cu punct de plecare cutanat iar substanţele estrogene şi progesteronice resorbite influenţează funcţia ovariană.
Acţiunea nămolului asupra organismului este mai puternică şi mai profundă decât ne-am putea aştepta.
Este cunoscut faptul că terapia cu nămol tratează o serie de afecţiuni inflamatorii precum: reumatismul cronic, osteoartritele, artrita, dureri ale ligamentelor musculare, suferinţe ale încheieturilor.
Trebuie să ştiti că, mai mult decât atât, împachetările cu nămol influenţează formula sângelui, viteza de sedimentare a globulelor roşii, metabolismul substanţelor azotate, secreţiile gastrice, biliare, pancreatice, renale şi a tuturor glandelor cu secreţie internă.
Temperatura ridicată a băii de nămol provoacă transpiraţia, curaţă porii în profunzime, înfrumuseţează şi regenerează pielea şi ajută la pierderea kilogramelor în plus.
Pentru că ţara noastră este un rezervor natural de astfel de nămoluri curative, vă recomandăm să încercaţi să profitaţi din plin de beneficiile tratamentului cu nămol. Rezultatele nu vor întarzia să apară!