Remedii care te ajută să-ți detoxifici ficatul
Datorită ritmului alert și dezechilibrat al vieții, ficatul produce și stochează prea multe substanțe toxice. Este important sa eliminam aceste toxine si sa ajutam ficatul sa functioneze in mod cat mai sanatos.
10 August 2015, 09:42
Ce este detoxifierea ficatului? Cand este supraalimentat, organismul stocheaza alimente si le transforma in grasime. Toxinele acumulate creeaza dezechilibre in organism sub forma de constipatie, balonare sau alte simptome. Persoanele care vor sa piarda in greutate ar trebui sa inceapa prin a-si detoxifia ficatul. Prin procesul de detoxifiere, toate aceste probleme vor fi combatute.
Curatarea ficatului se face consumand anumite alimente sau suplimente alimentare, dar in cazul suplimentelor alimentare este necesar avizul medicului. Nu abuzati de aceste cure. Ele trebuie facute numai atunci cand este necesar, insa exagerarile conduc la dezechilibre.
Exista numeroase retete pentru a curata ficatul. Atentie! Fiind vorba de sanatate, este important ca sursele de unde va informati sa fie profesionale, iar sfaturile sa fie valide.
Cum iti curati ficatul? Una din functiile ficatului este aceea de epuratie. Prin aceasta functie, ficatul acumuleaza toxinele si apoi trebuie sa se elibereze de ele. Iata cateva remedii care ajuta ficatul sa scape de toxine:
1. Pastura de albine. Este unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru detoxifierea ficatului. Pastura este un polen fermentat prin procese naturale, in stup. Ea are o actiune remarcabila in cazul persoanelor cu afectiuni hepatice acute si cronice, ciroze.
Pastura ajuta celula hepatica sa se regenereze, stimuland functia de detoxifiere, ajutand ficatul sa scape mai usor de substantele nocive. Studiile de specialitate au aratat ca bolnavii de afectiuni hepatice grave, care fac cure cu pastura, isi pot reface integral tesutul ficatului.
2. Strugurii. Activeaza functia de epuratie a ficatului, stimuland producerea bilei. In plus, strugurii fac parte dintre cele mai gustoase fructe ale toamnei, asadar trebuie sa profitam din plin de beneficiile acestora pentru sanatate.
3. Merele. Nu degeaba se spune in intelepciunea populara ca “un mar pe zi tine medicul departe”. Sunt bogate in pectina si in alti compusi chimici care ajuta organismul in eliminarea toxinelor care se gasesc in sistemul digestiv.
4. Morcovul si sfecla. Sunt legume bogate in flavonoizi si in betacaroten, substante care stimuleaza functia hepatica.