CLICKPOFTABUNA.RO Micul românesc „vrea” protecţie europeană
Micul românesc, mare de stat, îşi doreşte să fie protejat la nivel european, prin intermediul reprezentanţilor Asociaţiei Române a Cărnii /ARC/.
05 Mai 2015, 14:17
Aceasta va demara, în cel mai scurt timp, procedurile pentru obţinerea protecţiei europene pentru micul românesc, un produs apreciat de către români şi care a dobândit deja notorietate pe piaţa europeană.
„Faţă de «cevapcici» turceşti sau bulgăreşti (un produs similar micilor româneşti) este o mare diferenţă şi de gust şi de prezentare. De aceea, nu cred că vom avea probleme să facem acest lucru”, a declarat preşedintele ARC, Radu Timiş.
Micul românesc este întotdeauna mâncat cu poftă şi se află pe mesele românilor mai ales în zile de sărbătoare, când aceştia consumă 30 de milioane de mici, adică unul şi jumătate pe cap de locuitor. Românii din diaspora mănâncă şi ei, anual, 25 de mii de tone de mici.
În vara anului trecut, Comisia Europeană a permis fabricarea pastei de mici după reţeta originală - cu bicarbonat de sodiu - şi comercializarea micilor realizaţi din aceasta pe piaţa naţională, dar şi la nivel european.
Sursa: Comunicat de presă ARC