SFATULPARINTILOR.RO - Alimente care dau arsuri în timpul sarcinii
Arsurile în timpul sarcinii sunt unul dintre simptomele neplăcute ale “calatoriei” de aproximativ 40 de săptămâni. Pe masura ce uterul se dilata, in special dupa saptamana 20, el impinge stomacul spre diafragma, tot continutul stomacului fiind impins spre esofag. Acest lucru duce la refluxul gastric. De aceea este recomandat sa elimini alimentele care favorizeaza arsurile.
11 Februarie 2016, 09:43
1. Citricele
Alimente precum portocalele, grapefruit sau rosii pot genera senzatii de arsuri.
Pont: Pune rosia intr-un sandvis si nu intr-o salata. Mananca portocala dupa o masa cu cereale.
2. Alimente grase
Alimentele grase si prajite se digera mai greu si favorizeaza astfel aparitia arsurilor.
Pont: Alege carnea slaba, produsele lactate degresate si evita sa prajesti alimentele. Prepara-le, in schimb, la cuptor.