SFATULPARINTILOR.RO - Alimente pe care să nu le păstrezi în frigider
Multe fructe și legume sunt perisabile și necesită depozitarea în frigider pentru a fi ferite de bacterii ori să nu se strice, însă nu toate alimentele trebuie păstrate la rece înainte de a fi gătite. De fapt, unele produse se pot deteriora când sunt ținute în condiții reci sau au un gust mai bun când sunt servite la temperatura camerei.
17 August 2016, 12:57
Iata 6 alimente pe care sa nu le pastrezi in frigider.
1. Usturoiul
Usturoiul proaspat poate fi depozitat pentru cel putin sase luni intr-un loc uscat, fara umiditate, o zona cu o buna circulatie a aerului. Capatanile trebuie lasate intacte, fara sa le desfaci foile pana cand este nevoie de ele. Cand este depozitat in frigider, catelul de usturoi incepe sa incolteasca sau sa se deshidrateze si sa-si piarda savoarea.
2. Ketchup
Sarea, zaharul si otetul din ketchup sunt conservanti naturali ceea ce inseamna ca poti depozita in totala siguranta aceste condiment in camara. Ketchup-ul facut in casa poate fi pastrat cel putin sase luni intr-un loc racoros, intunecat in functie de modul in care a fost preparat.