SFATULPARINTILOR.RO - Ceaiuri pe care să le eviți și ceaiuri bune în timpul sarcinii
Cum băuturile cofeinizate nu sunt foarte indicate în sarcină, viitoarele mămici își îndreaptă atenția către ceaiuri. Dar, oare, sunt ceaiurile bune în timpul sarcinii?
23 Martie 2016, 10:52
Specialistii naturopati spun ca ceaiurile din plante sunt benefice in timpul sarcinii, cu conditia sa fie luate cu acordul medicului si sa nu fie depasita doza recomandata de acesta.
Printre beneficiile ceaiurilor din plante se numara hidratarea, continutul bogat de antioxidanti si vitamina C, reducerea greturilor si chiar pregatirea uterului pentru travaliu.
Insa nu toate ceaiurile sunt indicate in sarcina. Iata care sunt cele pe care trebuie sa le eviti cu orice pret.
Ceaiurile care contin cofeina nu sunt recomandate in timpul sarcinii. Acestea sunt ceaiul negru, ceaiul verde, oolong, ginseng, ceaiul de lemn dulce.
Ceaiul de musetel poate fi consumat doar daca nu exista in familie un istoric in ceea ce priveste febra fanului (rinita alergica). De asemenea, sunt de evitat ceaiurile de rozmarin sau oregano, in cantitati mari.
Ceaiuri sigure
Sunt considerate sigure ceaiurile de:
– ghimbir (usureaza greturile matinale si ajuta digestia).
– urzica (asigura un aport de fier, magneziu, calciu). A nu se consuma mai mult de doua cesti pe zi.
– frunze de zmeur (pregateste uterul pentru nastere, previne hemoragiile post-partum, are un continut bogat de calciu, magneziu). Este sigur dupa semestrul al doilea de sarcina. A se consuma 1 ceasca pe zi incepand din saptamana 24, 2 cesti pe zi din saptamana 30 si 3 cesti pe zi dupa saptamana 37.