SFATULPARINTILOR.RO Cum să practici Reiki la birou
Pentru a crește productivitatea și moralul personalului, mulți angajatori pun la dispoziția salariaților diferite tehnici de relaxare la birou.
15 Iulie 2015, 06:53
Pe langa masaj, printre cele mai raspandite practici se numara si Reiki, o tehnica de meditatie si vindecare spirituala, care ofera multiple beneficii si poate ajuta angajatii sa lucreze la eficienta maxima si sa obtina performante in activitatea intreprinsa.
Foarte popular in Vest, Reiki a inceput de ceva vreme sa castige teren si in Romania, putand fi practicat atat in cabinetele specializate, cat si acasa sau la serviciu.
Ce este Reiki?
Termenul japonez „Reiki“ inseamna „forta universala a vietii“ si defineste un sistem de vindecare bazat pe concentrarea energiei din Univers. Iata cum decurge o sedinta de terapie: prin diverse tehnici de meditatie, practicantul Reiki canalizeaza in propriul sau corp energia eliberata peste tot in jurul nostru si, prin contactul palmelor cu persoana venita la terapie, transmite acea energie pentru a reintineri si vindeca zonele corpului afectate de boala.
Dincolo de ameliorarea unor probleme de sanatate, Reiki promoveaza si vindecarea spirituala, cu alte cuvinte armonizarea sinelui cu energia interioara, dar si cu cea a Universului, de unde pot fi atrase bunastarea, increderea in sine, o mai buna acuitate mentala, putere de concentrare sporita si eliberarea de toate grijile cotidiene.
Cadrul necesar unei sedinte de Reiki este un spatiu linistit, eventual privat (pentru ca beneficiarul terapiei sa se poata simti relaxat), in care sa existe un scaun sau o canapea pe care sa se aseze cel venit la terapie.
Reiki la locul de munca
Practicarea acestei tehnici la birou este facila si accesibila atat pentru angajat, cat si pentru angajator, deoarece nu necesita mult timp (10 – 20 de minute sunt suficiente) si nici nu presupune folosirea de resurse care sa afecteze bugetul companiei.
Pe scurt, practicantul Reiki poate efectua sedinta chiar in biroul angajatului. Acest spatiu este suficient de intim si de linistit pentru buna functionare a terapiei, cu conditia ca sedinta sa nu fie intrerupta de catre nimeni.