SFATULPARINTILOR.RO Pune la murat orice legumă! Ce să faci și ce să nu faci când pui murături
Sezonul murăturilor se apropie. Nu e gospodină care să nu-și pregătească pentru iarnă debaraua. Fructe și legume, toate vor sta aranjate în borcane și vor face deliciul zilelor din sezonul rece.
22 August 2016, 10:59
Ce iti trebuie
Ai nevoie de zahar, sare si otet pentru conservare, borcane pentru depozitare si verdeturi si condimente pentru aroma. Bineinteles iti mai trebuie legumele preferate pe care vrei sa le pui la murat.
Cele mai bune legume pentru murat sunt cele care au coaja tare (ardei, castraveti), insa la fel de bine pot fi pusi la murat morcovii sau ridichiile.
Asa, da! Asa, nu!
NU face scurtaturi! Respecta reteta si urmeaza fiecare pas. Nu sari peste niciunul. Foloseste exact cantitatea de ingrediente si timpul recomandat pentru sterilizare. Fiecare etapa este importanta si decisiva in pastrarea in conditii optime a muraturilor peste iarna.
Zaharul si sarea merg foarte bine impreuna cand este vorba de muraturi. Ai grija, insa, la proportii, astfel incat aromele sa fie intr-un echilibru perfect. Pune-le putin cate putin si gusta. Oricand poti adauga daca ai pus prea putin, dar niciodata nu poti scoate daca ai pus mai mult.