SFATULPARINTILOR.RO Tehnici franțuzești pe care ar trebui să le utilizezi în bucătărie
Nu trebuie neapărat să fii master chef ca să gătești precum unul. Sunt o mulțime de tehnici pe care, dacă le stăpânești, vei aduce în propria bucătărie savoarea preparatelor din gastronomia lumii.
17 Martie 2016, 06:01
Iata 6 tehnici frantuzesti pe care ar trebui sa le utilizezi in propria bucatarie.
Julien
Julien presupune taierea legumelor, in fasii subtiri, de 2-4 cm lungime si 2-3 mm grosime. Nu trebuie neaparat sa stai cu rigla sa le masori, ci sa te apropii, cat de cat, de dimensiuni. Daca le faci mai groase, vor purta denumirea „jardiniere”.
Sifonad
Termenul „sifonad” se refera, in general, la ierburile aromate si la legumele cu frunze. Acestea trebuie sa fie rulate, apoi taiate subtire.
Blansare
Blansarea este o tehnica ce presupune introducerea in apa clocotita, pentru foarte scurta vreme, a legumelor sau a carnii. Dupa blansare acestea se scot imediat si se introduc in apa rece.