YVE.RO Dulceață acrișoară de coacăze roșii
Dulceața acrișoară de coacăze roșii sau pomușoare, cum mai sunt cunoscute, se conservă fără sâmburi și reprezintă un desert minunat, nelipsit din cămara gospodinelor desăvârșite.
06 Iulie 2015, 07:51
Dulceata acrisoara de coacaze rosii se prepara in lunile iunie si iulie, deoarece acesta este sezonul in care se coc aceste fructe de padure foarte sanatoase. Aceasta dulceata se poate servi simpla ori impreuna cu clatite, prajituri sau ca ornare pentru alte preparate dulci.
Ingrediente pentru dulceata acrisoara de coacaze rosii:
- 1 farfurie adanca plina cu coacaze rosii, proaspete
- 1 kg de zahar
- 4 pahare de apa
- vanilie
Mod de preparare pentru dulceata acrisoara de coacaze rosii:
Spalati bine coacazele si eliminati-le coditele.
Zdrobiti coacazele crude prin sita, apoi puneti cojile cu samburi intr-un vas cu apa. Samburii se vor lasa la fund pentru a fi inlaturati, iar cojile din apa se amesteca impreuna cu pulpele coacazelor.