YVE.RO Dulceață clasică de cireșe amare
Dulceața clasică de cireșe amare este un deliciu pentru foarte multe persoane care preferă aroma sa dulce-amăruie specifică.
07 Iulie 2015, 08:23
Dulceata clasica de cirese amare este usor de facut, iar pe langa zahar se mai adauga si jumatate de baton de vanilie, care imbogateste gustul.
Va prezentam varianta tipica pentru dulceata de cirese amare. Daca doriti sa preparati o cantitate diferita, este necesar sa ajustati cantitatile in functie de modelul de mai jos.
Ingrediente pentru dulceata clasica de cirese amare:
4 pahare de cirese amare fara samburi
1 kg zahar granulat
½ baton de vanilie taiat in bucati
3 pahare de apa
putina sare de lamaie
Mod de preparare pentru dulceata clasica de cirese amare:
Spalati bine ciresele si curatati-le de codite, apoi le scoateti samburii cu ajutorul unui aparat special sau cu un ac de siguranta, astfel incat ciresele sa nu se striveasca, ci sa ramana cat mai intregi.
Puneti zaharul intr-o cratita si turnati cele 3 pahare cu apa, apoi le amestecati bine. Asezati cratita pe aragaz la foc mic pana ce se topeste zaharul si are aspect de sirop bine inchegat, apoi dati cratita deoparte, sa se linisteasca.