YVE.RO Dulceață de lămâi
Dulceața de lămâi este foarte aromată, fină și gustoasă. Este perfectă în combinație cu preparatele dulci.
15 Iulie 2015, 07:56
Dulceata de lamai este foarte apreciata in special in completarea prajiturilor cu aluat foarte dulce, deoarece le ofera un gust acrisor fresh. Este foarte buna si drept umplutura pentru clatite sau ca topping pentru tarte dulci.
Ingrediente pentru dulceata de lamai:
1 kg lamai proaspete
1 kg zahar granulat
un baton de vanilie
Mod de preparare pentru dulceata de lamai:
Trebuie sa spalati bine lamaile, apoi sa taiati fiecare lamaie pe jumatate.
Stoarceti putin zeama, dupa care taiati fiecare jumatate in rondele fine, cat mai subtiri.
Asezati rondelele subtiri intr-un bol mare cu apa, avand grija ca apa sa le acopere si lasati bolul deoparte pentru 48 de ore. In timpul celor 48 de ore, trebuie sa schimbati apa o data la 5 sau 6 ore, ca lamaile sa se inmoaie si sa nu capete gust amarui.