YVE.RO - Nu renunțați definitiv la ciocolată!
Ciocolata nu este chiar atât de dăunătoare sănătăţii pe cât se crede în general. În anumite cazuri, ea poate fi chiar folositoare. Să renuntăm aşadar la ideile preconcepute si să vedem ce este adevărat si ce este fals cu privire la ea.
06 August 2015, 05:13
Toate tipurile de clocolată sunt la fel
ADEVĂRAT/FALS Din punct de vedere nutriţional, deosebirile nu sunt foarte mari. Însă gustul variază, cu siguranţă. Există ciocolată cu gust amărui şi o aromă mai puternică decât a celei cu lapte, de exemplu. Cu cât conţinutul de cacao este mai ridicat, cu atât gustul este mai puternic.
O ciocolată de proastă calitate are în compoziţie ingrediente de diferite origini, al căror gust nu satisface întotdeauna.
Consumul de ciocolată poate duce la crize de ficat, la acnee si migrene
FALS Ciocolata este digerată foarte bine. Bineînţeles, persoanele ce asimilează mai greu grăsimea nu trebuie s-o consume în exces. Pe de altă parte, numeroase studii au demonstrat că nu influenţează deloc apariţia acneei. În plus, sunt foarte puţine persoanele ce fac alergie la acest produs.
În ceea ce priveşte migrena, un agent biochimic prezent în ciocolată, feniletilamina, se pare că poate favoriza apariţia ei, dar ar trebui să se consume o cantitate enormă pentru ca acest fenomen să se producă.