YVE.RO Păstăi verzi de fasole marinate
Păstăile verzi de fasole marinate sunt un condiment preparat în mod natural, care se pune în sandvișuri, în salate, ori se consumă drept garnitură pentru diverse mâncăruri.
09 Septembrie 2015, 03:44
Păstăile verzi de fasole marinate se fac rapid si rezista la frigider in conditii excelente, timp de pana la o saptamana.
Ingrediente pentru păstăi verzi de fasole marinate:
1 kg de păstăi verzi, proaspete
2 ½ căni de oțet
2 căni de apă
¼ cană de sare
6 rămurele de mărar
1 cățel de usturoi, decojit
opțional: ¾ linguriță fulgi de ardei roșii
Mod de preparare pentru păstăi verzi de fasole marinate:
Sterilizați 6 borcane a câte 300 g cu capace și le mențineți fierbinți. Tăiați păstăile de fasole verde, să fie cu un sfert mai scurte decât borcanele.
Preparați saramura: Intr-o cratiță pe foc, agitați oțetul, apa și sarea; după aceea, adăugați usturoiul și dați în clocot la flacără mare. Puneți, pe fundul fiecărui borcan, câte o rămurică de mărar, 1/8 lingură fulgi de ardei roșii. Adăugați păstăile verzi în poziție verticală.
Turnați saramura în borcane, încât să acopere păstăile. Eliminați usturoiul. Prindeți bine capacele. Așezați apoi borcanele într-un lighean de bucătărie și le acoperiți cu apă fierbinte, să treacă de capace. Lăsați ligheanul cu borcane pe aragaz, la foc mic, încă 10 minute. După aceea, le lăsați la temperatura camerei, să se răcorească, apoi le depozitați în cămară sau la frigider.
Păstăile verzi sunt bune de consum după ce au stat 2 – 3 săptămâni la marinat.