YVE.RO Rețetă de pepeni murați
Haideți să vedem împreună care sunt pașii de urmat pentru această rețetă a pepenilor murați, ce trebuie și ce nu trebuie să facem pentru obținerea lor la o calitate cât mai bună.
27 August 2015, 06:52
Sa fii roman inseamna sa fii extrem de original si inventiv, asa ca astazi ne vom axa pe una dintre cele mai gustoase retete facute acasa de multi dintre noi si anume- reteta pentru pepeni murati. Trebuie sa recunoastem ca sunt de-a dreptul deliciosi, insa, cateodata obtinerea lor ne da o adevarata durere de cap.
Aveti nevoie de pepeni verzi cat se poate de mici sau de dimensiuni mijlocii ce mult, sare grunjoasa, zahar, apa, alte verdeturi de prin gradina (frunze de visin, hrean sau/si frunze de vita-de-vie). Cantitatile sunt optionale pentru fiecare parte dar toate se vor pune in functie de kilogramele alese pentru pepene.
Pas 1
Pentru inceput, incepeti sa alegeti pepenii. Tineti minte ca trebuie sa fie de dimensiuni reduse deoarece in mod clar nu veti astepta 5-6 luni sa se mureze cum trebuie si sa-i consumati.
Pas 2
Alegerea butoiului este un pas destul de important deoarece acesta trebuie sa aiba o gura destul de larga pentru a nu taia pepenii, trebuie sa fie din plastic si sterilizat inainte. Se va pune la fundul butoiului verdeturile mai sus mentionate, rosii verzi daca va doriti, si pepenii printre pentru a ramane cat mai putine spatii goale.