Șnițel de legume
Din legumele adunate în cămară - pentru perioada iernii sau, după caz, pentru postul Crăciunului - puteți pregăti o rețetă deosebită de „șnițele false”, nimic altceva decât chiftele de legume, în formă de șnițele
Articol de Simona Lazăr, 01 Noiembrie 2023, 20:32
Ingrediente: 80 g țelină, 80 g morcov, 80 g castraveți (și/sau dovlecei), 150 g varză albă dulce, 100 g gulii, un ou, 20 g gris, 20 g făină, 40 ml lapte dulce; unt sau ulei pentru prăjit.
Mod de preparare: Rădăcinoasele (morcov, țelină) le spălați, le curățați și le dați pe răzătoarea de zarzavat, după care, într-o tigaie, le înăbușiți cu puțin unt (10 g) și puțină apă. Lăsați pe foc până scade apa. Varza și guliile le tăiați „tăiței” (sau se dau prin spiraler, pe funcția pentru tăiței de legume) și le fierbeți înăbușit în altă cratiță, împreună cu laptele, apoi amestecați bine cu zarzavatul deja înmuiat pe foc. Adăugați castraveții dați pe răzătoarea mică (se pot folosi și dovlecei, în combinație cu castraveții, sau numai dovlecei), grisul și oul. Amestecați bine cu o spatulă, iar din compoziția obținută faceți turtițe de forma și dimensiunea unui șnițel, pe care le dați prin făina rămasă și le prăjiți în tigaie, în ulei sau unt. Dacă vreți să iasă mai dietetice, puneți o foaie decopt în tavă, așezați „șnițelele” de legume și dați la cuptor pentru 20-25 minute (întoarceți-le o dată de pe o parte pe cealaltă).