Restart Camp: Cum să înveți o meserie digitală
Într-o piață în care nu știi ce meserie nouă poți începe sau ce competențe și cunoștințe ai nevoie pentru jobul sau business-ul tău, Restart Camp aduce nu numai cursuri și înformații teoretice, ci un cadru pentru testare și învâțare în timpul liber, într-un mediu real, ne-simulat, care poate asigura premisele reușitei pentru cei care vin în această tabără online.
Articol de Robina Cornaciu, 10 Ianuarie 2024, 13:36
Participanții pot studia, profesa prin voluntariat în timpul liber și pot să își adauge în CV o experiență reală în noua specializare, pentru că lucrează în proiecte reale, alături de alți zeci de profesioniști care îi susțin și într-o comunitate în care membrii se susțin în creștere și învățare.
”Proiectul a fost creat în și pentru perioada COVID-19, în care atât angajații, cât și proprietarii de afaceri, au bugete din ce în ce mai mici sau chiar lipsă, însă au nevoie să se învețe noi competențe pentru a se adapta situației pieței din România. Restart Camp a devenit, în numai 6 luni de la lansare, un proiect cu impact social și emoțional pentru peste 1000 de oameni care și-au exprimat nevoia învățării unor competențe noi, fie pentru business-ul propriu, fie pentru a deveni mai valoroși pentru angajatorul actual sau viitor și care au câpâtat încrederea în sine că pot realiza lucruri pe care anterior nu le credeau posibile, într-un timp foarte scurt”, a declarat la Radio Romania Antena Satelor, Alina Anghel, initiatorul proiectului.
Ce este Restart Camp?
„În Restart Camp oricine poate să învețe o nouă meserie digitală, conformă cu actualitatea pieței muncii, în numai câteva zile de training și să capete experiență practicând timp de 6 luni noile competențe, în timpul liber, de acasă, prin voluntariat profesional într-o comunitate de profesioniști online. Astfel că poate să își adauge în CV o experiență reală, obținută în proiecte reale, alături de profesioniști cu experiență și să testeze potrivirea dintre dorințele și așteptările personale și ceea ce înseamnă practicarea meseriei alese”, a mai precizat Alina Anghel, initiatorul proiectului.
Mai mult, intră într-o comunitate de viitori profesioniști în specializările învățate (colegii de la cursuri și practicare) care să se susțină reciproc în evoluție și învățare, alături de mentori experți. Iar aici au expunerea publică a reușitelor lor în fața angajatorilor și antreprenorilor din comunitățile unde fac practicarea noii specializări.