Condimentul de zi cu zi care te poate scăpa de pofta de dulce
Cercetări recente au descoperit că zahărul poate da dependență și stimulează aceiași centri de plăcere ai creierului ca și drogurile de mare risc.
Articol de Petruț Mazilu, 25 Aprilie 2023, 13:26
Din ce în ce mai mulți oameni se confruntă cu problemele dependenței de dulce și a poftelor alimentare.
Este greu să scapi de ele, dar există soluții. Dacă ești îngrijorat, știi că există diferiți factori care provoacă aceste impulsuri incontrolabile și că fiecare cauză trebuie abordată cu o strategie adecvată.
Dacă te-ai săturat să încerci degeaba să scapi de aceste dependențe, descoperă în acest articol o posibilă soluție.
Specialiștii recomandă un somn bun, deoarece corpul nostru este obișnuit să interpreteze lipsa de somn ca stare de stres.
În plus, merită să vă protejați de cumpărarea ocazională de dulciuri, înlocuind astfel produsele dulci cu proteine, ceea ce va avea un efect mai pozitiv asupra sănătății dumneavoastră.
De asemenea, se recomandă multă mișcare, deoarece în timpul efortului fizic se produce o proteină serotonină, substanța care poate fi obținută atunci când se consumă dulciuri.
Anumite studii au arătat că scorțișoara poate ajuta la reducerea poftei de zahăr prin controlul nivelului de glucoză din sânge, iar acest lucru ajută la minimizarea vârfurilor de insulină care rezultă după o masă dezechilibrată, care de obicei duc la creșterea foametei și a consumului de zahăr.
Scorțișoara Ceylon este considerată cea mai bună pentru controlul zahărului din sânge și pentru pierderea în greutate.
Este puțin mai scumpă decât scorțișoara de tip Cassia, dar are o potență mai bună și evită compusul cumarină.
Scorțișoara este unul dintre acele condimente pe care le putem numi magice.
Se poate adăuga la plăcinte irezistibile, vin fiert, și, de fapt, este un prieten al siluetei. De aceea, începutul primăverii este momentul potrivit pentru a o folosi cât mai mult în dietă.
Scorțișoara este bună pentru digestie, rinichi, împotriva răcelii, gripei, combate hipertensiunea arterială și diabetul zaharat şi s-a demonstrat, de asemenea, că are un efect pozitiv în tratamentul cancerului.
Este bogată în vitamina B, care îmbunătățește funcţiile creierului.
De asemenea, scorțișoara poate reglează metabolismul prin îmbunătățirea sensibilității la insulina hormonală care este responsabilă pentru transportul zahărului din sânge către celule.
Ea are rolul de a reduce glicemia, de a îmbunătății semnificativ absorbția glucozei, dar funcționează mai încet decât insulina și, astfel, ajută la prevenirea diabetului de tip 2.
Totodată, scorțișoara reduce și creșterea celulelor tumorale, astfel că protejează împotriva cancerului.
Condimentul poate ameliora infecția dentară. Se amestecă puțină scorțișoară și miere și se aplică direct pe dintele care te doare.
Țineți pe dinte acest amestec timp de 10 minute și clătiți sau pur și simplu înghițiți.